Mantarlı Pilav



Malzemeler: 

10-12 adet kültür mantarı 
2 su bardağı pirinç 
3 su bardağı kaynar su 
2 yemek kaşığı tereyağ 
1 adet et bulyon 
2 tutam ince kıyılmış dereotu 



Yapılışı: 

Pirinçleri 1-2 su yıkayın ve yaklaşık yarım saat önce ılık tuzlu suya koyarak bekletin. 

Mantarları yıkayın ve 5 dakika kadar haşlayın. Haşlanan mantarları ince ince dilimleyin. 

Tereyağını tencereye alın, üzerine dilimlediğiniz mantarı ekleyerek 2 dakika kadar kavurun. 

Suda beklettiğiniz pirinçleri süzün ve mantarların üzerine ekleyerek kavurun. 

Pirinçler saydamlaşınca üzerine bulyon ve suyu ekleyin. 

Pirinçlerin üzeri göz göz oluncaya kadar orta ateşte, daha sonra kısık ateşte pişirin ve ocaktan alın. 

10 dakika demledikten sonra karıştırın ve hafifçe ıslattığınız kaselere koyarak tabağa ters çevirin. 

Üzerine dereotu serperek servis yapın.

Afiyet olsun.


Mantarlı Pilav Mantarlı Pilav Reviewed by gastronotunmutfagi on Eylül 04, 2022 Rating: 5

Hiç yorum yok