Kuruyemişli Kek
Malzemeler:
3 su bardağı un
1 su bardağı süt
4 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı sıvıyağ
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı portakal suyu
Yarım su bardağı kayısı
1 çay bardağı kuru üzüm
2 çay bardağı çekirdeksiz siyah üzüm
1 çay bardağı incir
1 çay bardağı meyve şekerlemesi
Süsü için:
4-5 adet çilek
1-2 dal nane
Yapılışı:
Yumurtaları ve şekeri hamur yoğurma kabına alıp mikserle köpük köpük olana kadar çırpın.
Kayısı, üzüm, siyah üzüm ve inciri iyice yıkayıp kayısı ve incirleri küçük parçalara doğrayın.
Portakal suyunu geniş bir kaseye döküp kayısı, incir, üzüm ve siyah üzümleri ekleyip 20-30 dakika bekletin.
Kağıt bir havlu üzerine alıp iyice süzün.
Meyve şekerlemelerini doğrayıp kuruyemişlerle birlikte hamura ekleyip tahta bir kaşıkla alttan üste doğru karıştırın.
Hamuru yağlanmış dikdörtgen kek kalıbına döküp üzerini spatula ile düzelterek yayın.
180 dereceye önceden ısıtılmış fırında 35-40 dakika pişirin.
Fırından çıkarınca 10 dakika ılındırdıktan sonra servis tabağına alıp dilimleyerek çilek ve nane yapraklarıyla servis edin.
Afiyet olsun.
Kuruyemişli Kek
Reviewed by gastronotunmutfagi
on
Ağustos 17, 2022
Rating:
Hiç yorum yok