Buğdaylı Balık Çorbası


Malzemeler:
1 kahve fincanı buğday
1 adet temizlenmiş levrek
3 adet arpacık soğan
50 gr. tereyağı
4-5 adet karabiber
1 adet havuç
Kaya tuzu
1 adet kereviz ve sap kısmı



Terbiyesi için:
3 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı yoğurt
1 adet yumurta
1 çorba kaşığı krema
Yarım limonun suyu

Yapılışı:
Buğdayı bir gece önceden suda bekletip ertesi gün bol suyla yıkayıp süzün.

Havucu temizleyip küp şeklinde doğrayıp arpacık soğanları soyun.



Kerevizin kabuğunu soyup küp şeklinde doğrayın ve sap kısımlarını kıyın.

Hazırladığınız sebzeleri bir kapta harmanlayın.

Balığı güzelce yıkayıp bir tencereye aldıktan sonra 1 litre suyu tencereye ekleyin.

Harmanladığınız sebzeleri, tuzu, baharat ve balığı bütün olarak ekleyin.

Yarım saat kadar haşlayıp suyunu süzdükten sonra balığın kılçığını çıkarıp didikleyin.



Sebzeleri püre haline getirip suyun içine ekleyin.

Terbiye için un, krema, yoğurt, limon suyu ve yumurtayı bir kapta çırpın.

Çorbayı 5 dakika kadar kaynatıp kısık ateşte pişirmeye devam edin ve terbiyesinden azar azar ekleyerek çırpma teliyle sürekli karıştırın.

Ocaktan alıp 5 dakika dinlendirdikten sonra kaselere paylaştırıp kıyılmış dereotu ile süsleyin.

Afiyet olsun.


Buğdaylı Balık Çorbası Buğdaylı Balık Çorbası Reviewed by gastronotunmutfagi on Eylül 14, 2023 Rating: 5

Hiç yorum yok