Beykoz Kebabı


Malzemeler: 

4 adet patlıcan 
350 gr kuşbaşı et 
1 adet soğan 
2 adet domates 
3 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri 
Kaya tuzu 
Karabiber 




Yapılışı: 

Ön hazırlık olarak patlıcanları alaca soyup karın kısmını yarı yarıya kesin. 

1 çorba kaşığı tuz ve 1 çorba kaşığı şeker ilave edilmiş suyu, geniş ve derin kaba aldıktan sonra patlıcanları bu suya koyun. 20 dakika bekletin. 

Eti tencereye aktarıp kendi yağı ve suyu ile birlikte kısık ateşte yumuşayana dek kavurun. 

Et bıraktığı suyu iyice çektikten sonra birkaç kaşık sıvı yağ ekleyin. 

Soğanı küçük küçük doğradıktan sonra etin üzerine ekleyip 2 dakika kavurun. 



Etin üzerine hafifçe çıkacak kadar sıcak su, tuz ve karabiber ekleyip yumuşayana dek pişirin. 

Patlıcanları yıkayıp, kurulayın ve kızdırılmış sıvı yağda kızartın.

Küçük bir fırın tepsisine dizin. 


Patlıcanların kestiğiniz yarıklarını bir kaşık yardımıyla genişletin. 

Etli karışımı patlıcanların içine doldurun.

Püre için patatesleri henüz sıcakken rendeleyin. 



1 kahve fincanı sıcak sütü ve tuzu ilave edip iyice ezerek, püre kıvamına getirin. 

Püreyi etli harcın üzerine yayıp üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpin. 


Etleri pişirdiğimiz tencerede kalan sosa 1 su bardağı sıcak su ilave edip tepsinin kenarından bu suyu dökün.

Peynir eriyene kadar fırında pişirerek servis yapın. 

Afiyet olsun.


Beykoz Kebabı Beykoz Kebabı Reviewed by gastronotunmutfagi on Mayıs 04, 2022 Rating: 5

Hiç yorum yok