Otlu Kek


Malzemeler:
1 su bardağı un
1 su bardağı mısır unu
100 gr. margarin
3 adet yumurta
1 paket kabartma tozu
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı süt
100 gr rendelenmiş beyaz peynir
1 demet dereotu
Yarım demet taze nane




Yapılışı:
Dereotu ve naneyi temizleyip kıyın.

Un ve mısır ununu eleyerek kabartma tozunu ekleyip harmanlayıp ortasını havuz gibi açın.
Oda sıcaklığında yumaşımş margarini, yumurta, yoğur, süt, beyaz peynir, dereotu ve naneyi ekleyip iyice karıştırın.

Kek kalıbını yağlayıp hazırladığınız hamuru boşaltın.

Önceden 180 dereceye ısıtılmış fırında 30-40 dakika pişirin.

Dilimleyerek servis edin..

Afiyet olsun.


Otlu Kek Otlu Kek Reviewed by gastronotunmutfagi on Haziran 16, 2024 Rating: 5

Hiç yorum yok