Sebzeler İçin Püf Noktaları


  • Patlıcanın acılığını gidermek için dilediğiniz şekilde kestikten sonra iyice tuzlayıp kevgirde bekletin.
 
  •  Maydanozu buzdolabında taze olarak saklamak istiyorsanız yıkadıktan sonra iyice kurulayıp kıyın. Bir poşete doldurup ince bir tabaka halinde baştırarak havasını alın ve derin bir dondurucuda saklayın.
  • Soğanları yakmadan sotelemek için doğradıktan sonra üzerine biraz un ve su serpiştirin.
    
  •   Biberlerin kabuğunu kolayca soymak için közlemeden önce kaya tuzuna bulayın.
  
  • Domatesleri dikey olarak dilimlerseniz daha az su bırakır ve dilimler daha diri kalır.
 
  • Patatesleri kızartmadan önce üzerlerine bir miktar un, kırmızı toz biber ve sarımsak tozu serpiştirin. Kızgın yağıda kızarttığınız zaman çok lezzetli ve altın sarısı renginde olur.

Sebzeler İçin Püf Noktaları Sebzeler İçin Püf Noktaları Reviewed by gastronotunmutfagi on Aralık 12, 2018 Rating: 5

Hiç yorum yok