Evin Şeflerine Bayrama Özel Ham Ballı Güllaç Tarifi
Metro Türkiye tarafından kurulan Türkiye’nin ilk gastronomi keşif platformu Gastronometro’nun şefleri,
Ramazan Bayramında sofralara farklı lezzetler katmak isteyenler için
klasik güllaç tarifini yeniden yorumluyor.
Osmanlı saray mutfağından
günümüze ulaşan ve ramazanın vazgeçilmez tatlılarından güllaç, vitamin
ve mineral deposu ham balla buluşuyor ve evin şeflerine farklı bir
lezzet deneyimi sunuyor.
Ramazan
ayının sonuna yaklaşırken, herkesi bayram heyecanı sarmaya başladı. Bu
sene Ramazan ayının pandemi dönemine denk gelmesiyle tükettiğimiz
gıdaların bağışıklık sistemini desteklemesi, güçlendirmesi önem taşıyor;
bayram tatlılarında da aynı bilinçle hareket etmek gerekiyor.
Metro
Türkiye’nin bu bilinçle hazırladığı Ham Ballı Güllaç tarifi, Ramazan
Bayramı sofralarına hem sağlık hem lezzet katıyor.
Ramazan
tatlılarının içinde bir klasik olan güllaç, Metro Türkiye bünyesindeki
gastronomi keşif platformu Gastronometro’nun şefleri tarafından yeniden
yorumlanıyor ve ham balla buluşuyor.
Kovandan alındıktan sonra pastörize ve filtre edilmeden, ısıl işlem görmeden kavanoza giren, bu sayede vitamin, mineral ve antioksidanları korunan ham bal, bağışıklık sistemini güçlendiriyor ve vücudun direncini artırıyor.
Dolayısıyla ham
bal ile yapılan güllaç, hem lezzetini koruyor hem de ham bal içeriğiyle bağışıklığa katkı sağlıyor.
Ham Ballı Güllaç Tarifi
Malzemeler
200 gr Güllaç Yaprağı
1400 gr Süt
250 gr Metro Chef Ham Bal
250 gr Metro Chef Pirinç Ceviz
150 gr Nar Tanesi
Hazırlanışı
- Süt kaynamaya yakın ısıtılır.
- Ocaktan alınıp içerisine bal eklenir.
- Geniş bir tepsiye sırayla güllaç yaprakları ve 2-3 orta boy kepçe ballı süt olarak ilave edilir.
- 3-4 yaprakta bir ceviz serpilir. ( Yaprakların parlak tarafları üste gelmelidir)
- İşlem bittikten sonra bir bıçak yardımıyla tatlının üzerinde 10-12 delik açılır.
- Tamamen soğuyan tatlının üzerine nar taneleri atarak servis edilir.
- Nar taneleri yerine mevsim meyveleri kullanarak güllacınızda fark yaratabilirsiniz.
Evin Şeflerine Bayrama Özel Ham Ballı Güllaç Tarifi
Reviewed by gastronotunmutfagi
on
Mayıs 24, 2020
Rating:

Hiç yorum yok