Kayısılı ve Kuşüzümlü Bulgur Pilavı
Malzemeler:
2 su bardağı pilavlık bulgur
6-7 adet kuru kayısı
2 çorba kaşığı kuşüzümü
30 gr.margarin
2 su bardağı su
Yarım çay kaşığı zerdeçal
Kaya tuzu
Yapılışı:
Kayısıları yıkayıp kurulayın ve küçük küçük doğrayın. Kuşüzümlerini temizleyin.
Bulguru yıkayıp süzdüktün sonra margarini tencerede kızdırıp bulguru ekleyin.
Hafifçe kavurup kayısı, kuşüzümü ve suyu ekleyin.
Su kaynamaya başlayınca tuz ve zerdaçalı ekleyip tencerenin kapağını kapatın.
Kısık ateşte 25 dakika pişirin.
Ocaktan alıp demlenmeye bırakın.
Küçük kalıplara doldurup servis tabaklarına ters çevirerek alın.
Sıcak servis yapın.
Afiyet olsun.
Kayısılı ve Kuşüzümlü Bulgur Pilavı
Reviewed by gastronotunmutfagi
on
Haziran 12, 2023
Rating:

Hiç yorum yok