Yılbaşına Hazırlık Yılbaşı Tavuğu


Malzemeler:
1 bütün tavuk 
4-5 adet soğan 
4-5 adet havuç 
4-5 adet kereviz Sapı 
4-5 adet kereviz 
6-7 adet yer elması 
9-10 diş sarımsak 
Kekik 
Fesleğen 
Tereyağı 
Kaya tuzu 


Karabiber 
Kırmızı biber 

Yapılışı:
Tavuğunuzu bütün olarak alın soğuk suda iyice yıkayın. 

Bir tarafta 4-5 kaşık oda sıcaklığında tereyağının içine az tuz, bıçakla iyice keserek birbirine karıştırdığınız, 1 kaç sap ayıklanmış biberiye, kekik, maydonoz ve fesleğen karışımını koyarak iyice karıştırın. 

Bu karışımı elinizle açtığınız tavuğun derisinin altına iyice sürün. Kalanları derinin üstüne sürün. 

Daha sonra sızma yağı alın ve fırçayla tavuğun her yerini yağlayın. 

Fırını önceden 200 dereceye getirin. 



Fırın tepsisinin içine beşe böldüğünüz soğanları, kalın dilimlediğiniz, havuç, kereviz sapı, sarımsak, yer elması ve kerevizleri gelişigüzel atın. 

Tavuğun iç kısmına elinizle tuz ve tereyağı sürün, aynı sebzeleri, tavuğun içine de yerleştirin. 

Bolca kekik ve sarımsak koyun. 

Sebzelerin üstüne, gelişigüzel tereyağı serpin. Üstüne kekik, fesleğen, biberiye atın. 

Bir bardak beyaz şarap ve 3 bardak su koyun. 

Üstüne tavuğu koyun. Tavuğunuz düzgün görünsün, açılmasın istiyorsanız, mutfak ipliği ile alt bacaklarını çapraz birbirine bağlayın, ipi alttan geçirip kanatları da birbirine bağlayın ki bütün kalsın. 



200 derecelik fırında yaklaşık 2-2,5 saat pişirin. 

Ara sıra açıp, altta biriken suyu üstüne dökün.  Gerekirse su ekleyin. 

Sebzelerle birlikte tabağa alıp servis yapın.

Afiyet olsun.


Yılbaşına Hazırlık Yılbaşı Tavuğu Yılbaşına Hazırlık Yılbaşı Tavuğu Reviewed by gastronotunmutfagi on Aralık 23, 2023 Rating: 5

Hiç yorum yok