Gizli Kebap
Malzemeler:
4 adet patlıcan
250 gr. kuzu kuşbaşı
1 adet soğan
2 adet domates
2 adet çarliston biber
1 yemek kaşığı salça
1 çay kaşığı karabiber
2 yemek kaşığı margarin
2 çay kaşığı kaya tuzu
Yeteri kadar su
Yeteri kadar sıvı yağ
1 fincan rendelenmiş kaşar
Beyaz sos malzemeleri:
1 yemek kaşığı margarin
2 yemek kaşığı un
2 su bardağı süt
Yapılışı:
Patlıcanların uç ve dip kısımlarını hafifçe kesip uzunlamasına tamamen soyduktan sonra sıvı yağda kızartıp bir kenara alın.
Tencereye margarini koyup soğanı kavurduktan sonra etini ekleyerek iyice kavurun.
Biber ve domates salçasını ekleyerek karıştırıp karabiber ve tuzu da ekleyerek suyunu verin.
Etler piştikten sonra etleri süzerek alıp patlıcanların ortasını açarak etleri doldurun.
Beyaz sos içinse çukur bir tavaya margarini koyarak unu kavurup sütü ekleyerek muhallebi kıvamına getirin.
Daha sonra bunu etlerin üstünü kapatacak şekilde üzerlerine dökün.
Etin sosunu da tepsiye dökerek ve üstüne kaşar koyarak fırında kızartın.
Afiyet olsun.
Gizli Kebap
Reviewed by gastronotunmutfagi
on
Temmuz 26, 2023
Rating:

Hiç yorum yok