Kıymalı Taç Poğaça
Malzemeler:
Hamur Malzemeleri:
1 paket Pakmaya Mayalı Poğaça Harcı
500 gr buğday unu
2 çay kaşığı kaya tuzu
1,5 çay bardağı ılık süt
1,5 çay bardağı sıvı yağ
1-2 çay bardağı ılık su
İç Malzemesi:
300 gr kıyma
1 orta boy soğan
2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
Kaya tuzu
Karabiber
Üzeri için:
1 yumurtanın sarısı
Susam ve çörekotu
Yapılışı:
Derin ve geniş bir kaseye elenmiş unu alın. Üzerine tuz ve Pakmaya Mayalı Poğaça Harcı Paketi’nin tamamını döküp harmanlayın.
Ilık sütü, sıvı yağı ve ılık suyu ekleyin. Pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar yaklaşık 5-6 dakika yoğurun.
Hamurun üzerini örtün. Ilık bir ortamda, hamurun hacmi yaklaşık 1,5-2 katına çıkana dek, 30-45 dakika dinlendirin.
İç malzemesi için yemeklik doğranmış soğanı zeytinyağında kavurun. Kıymayı, tuzu ve karabiberi ekleyerek kıyma suyunu salıp çekinceye kadar kavurun. İç harcı soğuması için kenara alın.
Hamuru yeterince dinlendirdikten sonra önce uzun bir rulo yapın, sonra da bu rulodan 6-9 adet parça kesin. (İsterseniz 2 kalıp için 12 beze hazırlayın)
Her parçayı tezgahta yuvarlayın ve elinizle bastırarak açın.
Ortalarına kıymalı harçtan koyarak kapatın ve yağladığınız kek kalıbına yan yana dizin.
Bu şekilde oda ısısında 10-15 dakika daha ikinci kez mayalanması için dinlendirin.
Dinlendirdiğiniz poğaça hamurlarının üzerlerine yumurta sarısı sürün, susam ve çörek otu serpin.
Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında, 25-30 dakika pişirin.
Afiyet olsun.
Kıymalı Taç Poğaça
Reviewed by gastronotunmutfagi
on
Ocak 23, 2024
Rating:
Hiç yorum yok