Isırgan Otlu Sucuklu Püre
Malzemeler:
1,5 kg. patates
2 adet orta boy soğan
1 adet defne yaprağı
500 gram taze ısırgan ( isteğe göre kara lahanada olabilir)
1 tutam kaya tuzu
1 tutam kara biber
500 gram sucuk
Yarım bardak süt
2 yemek kaşığı tereyağı
Yapılışı:
Patates ve soğanları soyup, küp şeklinde doğrayın.
Isırganları güzelce yıkayıp, ince ince kıyın. ( blander kullanılabilir)
Patates, soğan, ısırgan, bir defne yaprağı, bir tutam tuzu karıştırın, tencereye alın.
Üzerine yeterli miktarda su ilave edin. (Su miktarı hazırladığınız karışımı örtecek kadar olmalı, fazla olmamalı )
Hafif ateşte 25 dakika pişirin.
Tencerenin içinde pişirme sonrası fazla su kalmışsa suyun ve karışımı ayrı bir çukur kaba aktarın.
Defne yaprağını çıkarmayı unutmayın.
Güzelce püre haline gelecek şekilde tüm karışımı ezin.
Yarım bardak soğuk sütü ve eritmiş olduğunuz tereyağını ekleyin.
Ayrı bir tavada sucukları hafifçe kızartın.
Son olarak kızartığınız sucukları püre karışımınıza ekleyin.
Afiyet Olsun.
Isırgan Otlu Sucuklu Püre
Reviewed by gastronotunmutfagi
on
Mayıs 21, 2022
Rating:

Hiç yorum yok