Elma Kompostosu
Malzemeler:
4 adet elma
6 su bardağı su
1,5 çay bardağı toz şeker
3-4 diş karanfil
1 adet çubuk tarçın
Yarım limon suyu
Yapılışı:
Elmaları yıkayın, soyun ve çekirdeklerini çıkardıktan sonra küpler halinde doğrayın.
Tencereye elmaları, limon suyunu, 2-3 elma kabuğunu, suyu, karanfil ve tarçını alın. Elmalar yumuşayınca kadar pişirin.
Elmalar yumuşayınca toz şekeri ekleyin, dikkatlice karıştırarak şeker eriyinceye kadar pişirin.
Kompostoyu tencerede oda sıcaklığına gelinceye kadar dinlendirin.
Buzdolabına kaldırın ve soğuk servis yapın.
Afiyet olsun.
Elma Kompostosu
Reviewed by gastronotunmutfagi
on
Haziran 25, 2018
Rating:
Hiç yorum yok