Meyaneli Tavuk Çorbası


Malzemeler: 

1 adet haşlanmış kalçalı tavuk but 
8 su bardağı tavuk suyu 
3 yemek kaşığı tereyağı 
4 yemek kaşığı un 
Bir tutam kaya tuzu 

Üzeri için;
2 yemek kaşığı tereyağı 
1 yemek kaşığı kırmızı pul biber 



Yapılışı: 

Tavuk budun derisini ve kemiklerini ayırıp ince ince didikleyin. 

Tereyağı tencereye alın ve eritin. Eriyen tereyağının üzerine unu ekleyip kokusu çıkıncaya kadar kavurun. 

Unun üzerine azar azar tavuk suyunu dökün bir yandan da çırpıcı yardımıyla hızlıca karıştırın. 

Tüm tavuk suyu bitince didiklediğiniz tavuk etlerini çorbaya ekleyin. 

Tuzunu ekleyip orta ateşte 10 dakika daha karıştırarak pişirin. 

Kavurduğunuz kırmızı pul biber ve tereyağı ile servis yapın.

Afiyet olsun.


Meyaneli Tavuk Çorbası Meyaneli Tavuk Çorbası Reviewed by gastronotunmutfagi on Ocak 22, 2024 Rating: 5

Hiç yorum yok