Meyaneli Tavuk Çorbası
Malzemeler:
1 adet haşlanmış kalçalı tavuk but
8 su bardağı tavuk suyu
3 yemek kaşığı tereyağı
4 yemek kaşığı un
Bir tutam kaya tuzu
Üzeri için;
2 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı kırmızı pul biber
Yapılışı:
Tavuk budun derisini ve kemiklerini ayırıp ince ince didikleyin.
Tereyağı tencereye alın ve eritin. Eriyen tereyağının üzerine unu ekleyip kokusu çıkıncaya kadar kavurun.
Unun üzerine azar azar tavuk suyunu dökün bir yandan da çırpıcı yardımıyla hızlıca karıştırın.
Tüm tavuk suyu bitince didiklediğiniz tavuk etlerini çorbaya ekleyin.
Tuzunu ekleyip orta ateşte 10 dakika daha karıştırarak pişirin.
Kavurduğunuz kırmızı pul biber ve tereyağı ile servis yapın.
Afiyet olsun.
Meyaneli Tavuk Çorbası
Reviewed by gastronotunmutfagi
on
Ocak 22, 2024
Rating:
Hiç yorum yok