Kremalı Menemen

Malzemeler: 

2 adet sivri biber
4 adet kabukları soyulmuş domates 
2 adet orta boy kuru soğan 
2 yemek kaşığı sıvı krema 
2 çorba kaşığı tereyağı ve zeytinyağı 
1 tane et veya tavuk bulyon 
1 çay kaşığı taze çekilmiş karabiber 
1 çay kaşığı taze çekilmiş kişniş 
2 çay kaşığı kırmızı biber (acı veya tatlı) 
1 çay kaşığı pul biber 
1 çay kaşığı fesleğen 
1 çay kaşığı zencefil 
1 tatlı kaşığı kaya tuzu 
2 su bardağı sıcak su 



Yapılışı: 

Öncelikle yıkanmış ve ayıklanmış biberlerle soğanı küp küp doğrayın. 

2 çorba kaşığı tereyağı ve zeytinyağında başından ayrılmadan arada karıştırarak yaklaşık 12-15 dakika arası biber ve soğanı bir güzel kavurun. 

Daha sonra kabukları soyulmuş domatesi küp küp doğrayarak  üzerine 2 çay kaşığı tuz ekleyin. (5 dakika erimesini bekleyin) 

Bulyon ve diğer baharatları ekleyin.

Baharatlardan sonra sıcak su arzuya göre de tuz ekleyin. 



Yaklaşık 5 dakika sonra suyunu tam çekmeden kremayı ekleyin. 

Menemen arzuya göre sulu ya da hafif sulu olabilir.

İsterseniz kişi sayısına göre yumurtada kırabilirsiniz. 

Afiyet olsun.


Kremalı Menemen Kremalı Menemen Reviewed by gastronotunmutfagi on Ağustos 16, 2022 Rating: 5

Hiç yorum yok