Kayseri Yağlaması


Malzemeler: 

Hamur İçin; 
4 su bardağı un 
Kaya tuzu
Yarım paket yaş maya 
Su 

Harcı İçin;
300 gram kıyma 
Yarım çay bardağı sıvı yağ 
1 yemek kaşığı tereyağı (İsteğe Bağlı) 
2 adet orta boy soğan 
3 adet domates 
Kaya tuzu 
Karabiber 
Bir yemek kaşığı salça 
Yarım çay bardağı su 



Sosu İçin;
Sarımsaklı Yoğurt 

Yapılışı: 

Hamuru ılık su ile yoğurup 20 dakika kadar mayalanmaya bırakın.  

Küçük bezelere ayırın ve ince bir şekilde açın. 

Açılan bazlamaları teflon tavada ya da sacda pişirin. 

Harcın Yapılışı:

<

Kıyma kavurup soğanları küçük küçük doğrayarak ilave edin. 

Sıvı yağda küp küp doğranmış domatesleri  salça ekleyerek bir müddet pişmeye bırakın. 

Tuzu, karabiber ekleyip yarım çay bardağı su eklendikten sonra 1-2 dakika daha pişirmeye bırakın. 

Pişen bazlamaların arasına hazırlanan harç  arasına kat kat koyarak bir bıçak yardımı ile kesin.

Hazırlanan sarımsaklı yoğurt ile servis edin. 

Afiyet olsun.


Kayseri Yağlaması Kayseri Yağlaması Reviewed by gastronotunmutfagi on Haziran 30, 2023 Rating: 5

Hiç yorum yok