Kayseri Yağlaması
Malzemeler:
Hamur İçin;
4 su bardağı un
Kaya tuzu
Yarım paket yaş maya
Su
Harcı İçin;
300 gram kıyma
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı tereyağı (İsteğe Bağlı)
2 adet orta boy soğan
3 adet domates
Kaya tuzu
Karabiber
Bir yemek kaşığı salça
Yarım çay bardağı su
Sosu İçin;
Sarımsaklı Yoğurt
Yapılışı:
Hamuru ılık su ile yoğurup 20 dakika kadar mayalanmaya bırakın.
Küçük bezelere ayırın ve ince bir şekilde açın.
Açılan bazlamaları teflon tavada ya da sacda pişirin.
Harcın Yapılışı:
<
Kıyma kavurup soğanları küçük küçük doğrayarak ilave edin.
Kıyma kavurup soğanları küçük küçük doğrayarak ilave edin.
Sıvı yağda küp küp doğranmış domatesleri salça ekleyerek bir müddet pişmeye bırakın.
Tuzu, karabiber ekleyip yarım çay bardağı su eklendikten sonra 1-2 dakika daha pişirmeye bırakın.
Pişen bazlamaların arasına hazırlanan harç arasına kat kat koyarak bir bıçak yardımı ile kesin.
Hazırlanan sarımsaklı yoğurt ile servis edin.
Afiyet olsun.
Kayseri Yağlaması
Reviewed by gastronotunmutfagi
on
Haziran 30, 2023
Rating:

Hiç yorum yok