Belen Tavası
Malzemeler:
Yarım kg et
4 adet domates
4 adet yeşilbiber
2 adet soğan
10 diş sarımsak
Sıvıyağ
Karabiber
Kırmızı pul biber
Kaya tuzu
Kekik
Yapılışı:
Soğanları ve yeşilbiberi halka şeklinde, domatesleri küp şeklinde, etleri küçük parçalar halinde doğrayın.
Hepsini karıştırıp suyunu çekinceye kadar pişirin.
Üzerine sıvıyağ ekleyerek hafifçe kavurun.
İçine soğan, sarımsak, yeşilbiber, domates ve baharatları ekleyerek karıştırın.
Yeteri kadar tuz serperek suyunu çekinceye kadar pişirin.
Maydanozla süsleyerek sıcak servis yapın.
Afiyet olsun.
Belen Tavası
Reviewed by gastronotunmutfagi
on
Haziran 29, 2023
Rating:

Hiç yorum yok