Belen Tavası



Malzemeler: 
Yarım kg et
4 adet domates 
4 adet yeşilbiber 
2 adet soğan 
10 diş sarımsak 
Sıvıyağ 
Karabiber 
Kırmızı pul biber 
Kaya tuzu
Kekik 



Yapılışı: 
Soğanları ve yeşilbiberi halka şeklinde, domatesleri küp şeklinde, etleri küçük parçalar halinde doğrayın. 

Hepsini karıştırıp suyunu çekinceye kadar pişirin.

Üzerine sıvıyağ ekleyerek hafifçe kavurun. 

İçine soğan, sarımsak, yeşilbiber, domates ve baharatları ekleyerek karıştırın. 

Yeteri kadar tuz serperek suyunu çekinceye kadar pişirin. 

Maydanozla süsleyerek sıcak servis yapın. 

Afiyet olsun.


Belen Tavası Belen Tavası Reviewed by gastronotunmutfagi on Haziran 29, 2023 Rating: 5

Hiç yorum yok