Hellim Peynirli Kıbrıs Ekmeği

Malzemeler: 

5 su bardağı un 
1,5 su bardağı ılık su (azar azar eklenecek) 
1 tatlı kaşığı kaya tuzu 
Yarım tatlı kaşığı şeker 
Yarım paket yaş maya (20 gr) 
1 tatlı kaşığı kuru nane 
1 tatlı kaşığı kuru kekik 
1 su bardağı zeytinyağı 
Küp küp doğranmış hellim peyniri 
Siyah zeytin 



Üstü için;
Susam ve çörekotu 
Siyah zeytin 

Yapılışı: 

1 su bardağı ılık suya yarım paket mayayı ekleyin şekeri ilave ederek 5-6 dakika maya aktif hale gelinceye kadar bekleyin. 

Unun ortasını açın ve mayalı suyu ilave ederek yoğurmaya başlayın. 



Tuzunu ekleyerek hamur kulak memesi kıvamına gelinceye kadar azar azar su ekleyerek yoğurun. 

Hamur kıvam aldıktan sonra derin bir kaba alın. 

Zeytinyağını, ve baharatlarını ekleyerek tüm zeytinyağını eminceye kadar yoğurun. 

Küp doğradığınız hellim peynirini ve siyah zeytini ekleyerek hamuru toparlayın. 

Hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp susam ve çörekotu serpin. 



Fırın tepsisine koyup yaklaşık 30 dakika mayalanmaya bırakın. 

Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 20-25 dakika pişirin. 

Ilık ya da soğuk servis yapın.

Afiyet olsun.


Hellim Peynirli Kıbrıs Ekmeği Hellim Peynirli Kıbrıs Ekmeği Reviewed by gastronotunmutfagi on Ağustos 15, 2023 Rating: 5

Hiç yorum yok