Hellim Peynirli Kıbrıs Ekmeği
Malzemeler:
5 su bardağı un
1,5 su bardağı ılık su (azar azar eklenecek)
1 tatlı kaşığı kaya tuzu
Yarım tatlı kaşığı şeker
Yarım paket yaş maya (20 gr)
1 tatlı kaşığı kuru nane
1 tatlı kaşığı kuru kekik
1 su bardağı zeytinyağı
Küp küp doğranmış hellim peyniri
Siyah zeytin
Üstü için;
Susam ve çörekotu
Siyah zeytin
Yapılışı:
1 su bardağı ılık suya yarım paket mayayı ekleyin şekeri ilave ederek 5-6 dakika maya aktif hale gelinceye kadar bekleyin.
Unun ortasını açın ve mayalı suyu ilave ederek yoğurmaya başlayın.
Tuzunu ekleyerek hamur kulak memesi kıvamına gelinceye kadar azar azar su ekleyerek yoğurun.
Hamur kıvam aldıktan sonra derin bir kaba alın.
Zeytinyağını, ve baharatlarını ekleyerek tüm zeytinyağını eminceye kadar yoğurun.
Küp doğradığınız hellim peynirini ve siyah zeytini ekleyerek hamuru toparlayın.
Hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp susam ve çörekotu serpin.
Fırın tepsisine koyup yaklaşık 30 dakika mayalanmaya bırakın.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 20-25 dakika pişirin.
Ilık ya da soğuk servis yapın.
Afiyet olsun.
Hellim Peynirli Kıbrıs Ekmeği
Reviewed by gastronotunmutfagi
on
Ağustos 15, 2023
Rating:
Hiç yorum yok