Şapkalı Şişko Patatesler
Malzemeler:
3 adet orta boy haşlanmış patates
1 çay kaşığı kaya tuzu
Çay kaşığı ucu ile karabiber
Yarım limonun suyu
1 yemek kaşığı sıvı yağ
Sosu İçin;
1 yemek kaşığı yoğurt
1 yemek kaşığı mayonez
Üzeri İçin;
1 tatlı kaşığı salça
1 yemek kaşığı sıvı yağ
2 adet orta boy sosis
Yapılışı:
Haşlanmış patatesleri rendeleyip diğer malzemelerle karıştırıp yoğurun.
Ceviz büyüklüğünde parçalar koparılıp top şekline getirdikten sonra yoğurt ve mayonezi karıştırın.
Bir miktar tuz ilave edip yoğurtlu karışımı patateslerin üzerine dökün.
Bir tavada sosisleri, salça ve sıvı yağ ile pişirin.
Yarım çay bardağı su ilave edilip kısa bir süre kaynatın.
Soğuduktan sonra yoğurtların üzerine sosisler ile sosu koyun.
Afiyet olsun.
Şapkalı Şişko Patatesler
Reviewed by gastronotunmutfagi
on
Eylül 17, 2020
Rating:
Hiç yorum yok