Çikolatalı Rulo Pasta
Malzemeler:
Pandispanya malzemeleri:
4 adet yumurta
4 kahve fincanı şeker
4 kahve fincanı un
1/2 paket (1 tatlı kaşığı) kabartma tozu
Krema malzemeleri:
3 yemek kaşığı un
4-5 yemek kaşığı toz şeker
1 adet yumurta
125gr tereyağı
750 ml süt
Üzerine:
1 paket krem şanti
1 bardak soğuk süt
çikolata rendesi
Yapılışı:
Pandispanya malzemelerini sırayla çırpın. karışımı yağlı kağıt serili büyük bir fırın tepsisine yayın.
Önceden ısınmış 175 derece fırında pişirin.
Pişince yağlı kağıt yardımıyla sarın.
Üzerine nemli bir bez örterek ılınmasını sağlayın. (eğer pastayı ertesi gün için yapıyorsanız keki bu halde bir gece buzdolabında bekletebilirsiniz.)
Krema malzemelerini karıştırarak pişirin ve soğumaya bırakın.
Krema soğuyunca keki açıp içine kremanın tamamını sürün.
Tekrar kağıt yardımıyla rulo yapın, kağıdın muntazam durması için bitiş yerlerini mandalla tutturun.
1 paket krem şantiyi 1 su bardağı soğuk sütle çırpıp buzlukta biraz bekletin.
Soğuyan krem şantiyi kekin üzerine muntazam biçimde sürün.
Üzerine rendelenmiş çikolata serpin.
Alternatifler:
1. Kremaya 3 yemek kaşığı kakao ekleyip dışına da hindistan cevizi serpin.
2. İçine sürdüğünüz kremanın üzerine ceviz serpin. Dışını da yine cevizle süsleyin.
3. Dışına kakaolu krem şanti sürün.
Afiyet olsun.
Çikolatalı Rulo Pasta
Reviewed by gastronotunmutfagi
on
Eylül 28, 2021
Rating:
Hiç yorum yok