Elbistan Tava
Malzemeler:
250 gram kuşbaşı kuzu eti
1 çorba kaşığı tereyağı
1 adet ince doğranmış arpacık soğanı
1 adet domates
1 diş sarımsak
Kaya tuzu
1 adet patlıcan
Kızartmak için;
Sıvı yağ
1 çorba kaşığı yoğurt
2 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri
1 adet sivri biber
Yapılışı:
Eti haşlayıp tavaya tereyağın alıp, eritin.
Sırasıyla soğanı ve domatesi koyup, sote edin.
Etin haşlandığı sudan 1 çorba kaşığı ekledikten sonra bir taşım kaynatıp dövülmüş sarmısağı ve tuzu ekleyin.
Daha sonra tavayı ocaktan alın.
Patlıcanı alacalı soyup, dilimleyin.
Tuzlayıp bir süre bekletin.
Patlıcan dilimlerini yıkayip kurulayın.
Sıvı yağı kızdırıp patlıcanları içine atın.
Rengini kaybettirmeden kızartın.
Biberin çekirdeklerin çıkarıp, ince ince doğrayın.
Biberleri de aynı tavada birkaç dakika çevirin.
Etleri bir güvece yaydıktan sonra üzerine patlıcanları dizin.
Sırası ile yoğurt, domates sote ve biberleri üzerine ilave edip kaşar peyniri rendesini üzerine serpin.
Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırına verin.
Kaşar peyniri kızarınca fırından çıkarıp, servis yapın.
Afiyet olsun.
Elbistan Tava
Reviewed by gastronotunmutfagi
on
Ağustos 24, 2022
Rating:
Hiç yorum yok