Gömme
Malzemeler:
500 gram un
500 gram tam buğday unu
1 paket kabartma tozu
Alabildiği kadar su
Sosu için;
1 kilogram yoğurt
250 gram tereyağ
5 diş sarımsak
Yapılışı:
Karıştırma kabında un ve tam buğday ununu karıştırın.
1 paket kabartma tozunu ekleyip alabildiği kadar ılık su ile hamuru yoğurun.
Gevrek olması ve içinin rahat oyulabilmesi için hamur olabildiğince sert olmalıdır.
Hazırlanan hamuru yağlanmış tepsiye alın, bastırarak yayın. Hamurun içli olmasını sağlamak için hamur çok bastırılmaz.
Üzeri yağlanarak fırında kızarana kadar pişirin.
Pişince ilk sıcaklığı çıkınca üzerindeki sert kabuğu kapak gibi kesilerek çıkarın.
İçini kaşıkla oyun ve iyice ufalayın.
Daha sonra içine doldurun.
Kabuklar da doğranarak kule şeklinde üzerine konur.
Sosu için tereyağı eritirken diğer taraftan yoğurdu biraz sulandırılarak ezilmiş sarımsak ekleyin.
Ocakta biraz ısıtılarak gömmenin üzerine önce tereyağı daha sonra da kenarlarına ayranı dökülerek servis yapın.
Afiyet olsun.
Gömme
Reviewed by gastronotunmutfagi
on
Ağustos 14, 2022
Rating:
Hiç yorum yok