Tuzda Patates
Malzemeler:
6 adet orta boy patates
400 gr tuz (tepsiye yaymak için)
2 su bardağı kaşar peyniri rendesi
1-2 yemek kaşığı tereyağı
Kaya tuzu
Karabiber
Çok az muskat rendesi
Yapılışı:
Patatesleri yıkayın ve kumu kalmayıncaya kadar fırçalayın.
Temizledikten sonra iyice kurulayın.
Fırın tepsisine ya da orta boy bir fırın kabına tuzu yayın.
Patatesleri tuzun üstüne 1-2 santim aralıklarla dizin.
190 derece önceden ısıttığınız fırında ara sıra çevirerek yaklaşık 45-50 dakika pişirin. (20 dakika sonra 1 kez üst alt etmeniz yeterli)
Sıcak patatesleri 2 parçaya bölün ve kabuğunu yırtmadan bir kaşık yardımıyla içlerini karıştırma kasesine aktarın.
Kaseye aktardığınız içlere tereyağını ve kaşar peynirinin yarısını ilave ederek püre haline getirin.
Tuz, karabiber ve muskat ilave ederek lezzetlendirin.
Hazırladığınız püreyi patates kabuklarına paylaştırın.
Ayırdığınız kaşar peynirini patateslere bölüştürün.
Fırının ızgarasını açın ve kaşar peynirleri kızarıncaya kadar pişirin.
Sıcak ya da ılık servis yapın.
Afiyet olsun.
Tuzda Patates
Reviewed by gastronotunmutfagi
on
Ağustos 23, 2022
Rating:
Hiç yorum yok