Fırında Kaşarlı Kanlıca Mantarı
Malzemeler:
500 gr kanlıca mantarı
2 adet çarliston ya da köy biberi
3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
1 adet orta boy soğan
1 su bardağı ev yapımı domates sosu ya da 1 su bardağı su+ 2 yemek kaşığı salça
Kaya tuzu
Karabiber
Üstü için;
150 gr taze kaşar peyniri rendesi
Yapılışı:
Soğanı iri iri yemeklik doğrayın.
Biberlerin çekirdeklerini çıkarıp soğanların büyüklüğünde doğrayın.
Mantarları yıkayın, kurulayın ve büyüklüklerine göre 2-4 parçaya bölün.
Zeytinyağı ve soğanı biraz tuz ekleyerek soteleyin, pembeleşen soğanlara biberleri ilave ederek 1 dakika kadar soteleyin.
Mantarları ekleyin ve 2-3 dakika hafifçe renk değiştirinceye kadar kavurun.
Son olarak domates sosu ekleyin, karabiber ve tuz ilave ederek lezzetlendirin.
Orta ateşte 4-5 dakika sos hafifçe çekinceye kadar pişirin.
Mantarları fırın kabına aktarın, üzerine rendelenmiş kaşar peyniri ilave ederek 200 derece önceden ısıtılmış fırında kaşar peyniri kızarıncaya kadar fırınlayın ve servis yapın.
Afiyet olsun.
Fırında Kaşarlı Kanlıca Mantarı
Reviewed by gastronotunmutfagi
on
Kasım 29, 2023
Rating:
Reviewed by gastronotunmutfagi
on
Kasım 29, 2023
Rating:



Hiç yorum yok