Creme Brulee


Malzemeler: 
1 lt. çiğ krema yada (4 kutu 250 ml.) 
1 paket vanilya
8 yumurta (sadece sarıları) 
Yarım su bardağı toz şeker 
3/4 su bardağı esmer şeker 

Üzeri için; 
Her kap için 2 yemek kaşığı toz şeker 



Yapılışı: 
Krema ve vanilyayı tencereye alın ve kısık ateşte ısıtın. 

Başka bir kaba yumurta sarılarının tamamını çırpın, beyaz ve emer şekeri yavaş yavaş ilave ederek çırpmaya devam edin. 



Isıttığınız kremaya hazırladığınız yumurta ve şeker karışımını ekleyin ve 4-5 dakika daha çırpın. 

Hazırladığınız karışımı bir kaç parçaya bölerek seramik kaplara ayırın. 

Fırınınız 180 derece ayarlayın ve ısıtın. 

Seramik kapları su dolu  fırın tepsisine dizin ve üzeri pembeleşene kadar yaklaşık 50-55 dk. pişirin. 

Soğumaya bırakın yada buzdolabında servis zamanı gelene kadar bekletin. 

Servis yapacağınız zaman üzerine esmer şeker serperek fırının ızgarasını açın ve esmer şeker iyice koyulaşana kadar bekletin.

Ilık yada soğuk servis yapın.

Afiyet olsun.


Creme Brulee Creme Brulee Reviewed by gastronotunmutfagi on Aralık 10, 2023 Rating: 5

Hiç yorum yok