Pileli Börek

Malzemeler:
4 adet hazır yufka 
250 gr tatlı lor peyniri veya beyaz peynir 
Bir tutam-5-6 dal maydanoz

Börek için sos; 
1 Su bardağı yoğurt 
1 Çay bardağı sıvıyağ 
2 adet yumurta 
Kaya tuzu 
Karabiber 



Yapılışı:
Sos için gerekli olan yoğurt, sıvı yağ, yumurta ve tuz, karabiberi bir kaba alıp iyice çırpın. 

Lor peynirini de başka bir kapta doğranan maydanozla ve az tuzla karıştırın. 

Yufkanın bir tanesini düz bir zeminde açın. 

Üstüne her yerine eşit gelecek şekilde sostan dağıtıp yayın. 

Peynirden biraz alarak yine yufkanın üstüne her yerine eşit gelecek şekilde serpin. 

Yufkanın bir yarısının kenarından yavaşça pile pile yaparak ortasına kadar katlayıp yufkanın ortasına gelindiğinde bırakın.

<

Diğer yarısını da aynı şekilde pile pile yaparak aynı uygulamayı yapın. 

Yufkayı ortadan bıçak yardımı ile kesip büzdürdüğünüz ve kestiğiniz yufkanın bir yarısının altına elinizi koyarak çok dikkat bir şekilde pileli yufkayı yağlı olan tepsiye yerleştirin. 

Kestiğiniz diğer yarısını da yine aynı şekilde tepsiye alın. 

Tepside de biraz hafifçe elinizle yufkaları birbirine birleştirin. 

Diğer yufkalara da aynı işlemleri uygulayın ve tepsiye koyun. 

Kalan sosu tepsideki pileli böreğin üstüne, her yerine eşit gelecek şekilde sürün. 

Öncede 180 derece ısıtılmış fırında üzeri iyice kızarana dek pişirin. 

Afiyet olsun.


Pileli Börek Pileli Börek Reviewed by gastronotunmutfagi on Eylül 13, 2023 Rating: 5

Hiç yorum yok