Kabuni Pilavı


Malzemeler:
250 gr dana bonfile kuşbaşı
2 su bardağı pirinç
10 adet kuru kaysı
1 yemek kaşığı kuş üzümü
2 yemek kaşığı kuru  üzüm
3 yemek kaşığı tereyağ
2,5 su bardağı su
2 yemek kaşığı kabuğu soyulmuş Antep fıstığı 
Karabiber
Kaya tuzu



Yapılışı:
 
Pirinci sıcak suda 30 dakika bekletip daha sonra süzüp bol su ile yıkayın.

Kayısı kurularını birkaç parçaya bölün.

Pilav tenceresine tereyağı koyarak kuşbaşı eti güzelce kavurun. Bu esnada ateşin yüksek olmasına dikkat edin. Et kavrulurken tuz ve karabiberi ekleyin.

Yaklaşık 10 dakika sonra su hariç tüm malzemeyi ekleyerek beraberce 10 dakika daha kavurun.

5 dakika sonra suyu da ekleyerek tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte 10-12 dakika pişirin.



15 dakika dinlendirilip servis edin.

Afiyet olsun.
Kabuni Pilavı Kabuni Pilavı Reviewed by gastronotunmutfagi on Nisan 17, 2023 Rating: 5

Hiç yorum yok