Kabuni Pilavı
Malzemeler:
250 gr dana bonfile kuşbaşı
2 su bardağı pirinç
10 adet kuru kaysı
1 yemek kaşığı kuş üzümü
2 yemek kaşığı kuru üzüm
3 yemek kaşığı tereyağ
2,5 su bardağı su
2 yemek kaşığı kabuğu soyulmuş Antep fıstığı
Karabiber
Kaya tuzu
Yapılışı:
Pirinci sıcak suda 30 dakika bekletip daha sonra süzüp bol su ile yıkayın.
Kayısı kurularını birkaç parçaya bölün.
Pilav tenceresine tereyağı koyarak kuşbaşı eti güzelce kavurun. Bu esnada ateşin yüksek olmasına dikkat edin. Et kavrulurken tuz ve karabiberi ekleyin.
Yaklaşık 10 dakika sonra su hariç tüm malzemeyi ekleyerek beraberce 10 dakika daha kavurun.
5 dakika sonra suyu da ekleyerek tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte 10-12 dakika pişirin.
15 dakika dinlendirilip servis edin.
Afiyet olsun.
Kabuni Pilavı
Reviewed by gastronotunmutfagi
on
Nisan 17, 2023
Rating:

Hiç yorum yok