Kabak Bastırma


Malzemeler:
1 kg. kabak
300 gr et
100 gr. nohut
1 adet soğan
4–5 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı nar ekşisi
1 yemek kaşığı domates salçası
Kaya tuzu
Karabiber
2 yemek kaşığı tereyağı / sıvı yağı



Yapılışı:
Nohutlar bir gece önceden ıslatılarak yemek yapmadan önce ezilmeyecek şekilde haşlanır. 

Kuşbaşından biraz irice doğranan (Hatay’da ki söylenişi ile kaz başı) etler haşlanır. 

Haşlanan etlerin içine ince doğranmış, soğan, sarımsak, soyulup 2-3 cm kalınlığında yuvarlak şeklinde doğranmış kabaklar, domates salçası, nohut ve yağ eklenerek karıştırılır. 

Kabaklar pişince üzerine nar ekşisi ve kuru nane serpilerek sıcak servis yapılır. 

İsteyen karabiberde ekleyebilir.

Afiyet olsun.





Kabak Bastırma Kabak Bastırma Reviewed by gastronotunmutfagi on Aralık 11, 2023 Rating: 5

Hiç yorum yok