Kabak Bastırma
Malzemeler:
1
kg. kabak
300 gr et
100 gr. nohut
1 adet soğan
4–5 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı nar ekşisi
1 yemek kaşığı domates salçası
Kaya tuzu
Karabiber
2 yemek kaşığı tereyağı / sıvı yağı
Yapılışı:
Nohutlar
bir gece önceden ıslatılarak yemek yapmadan önce ezilmeyecek şekilde haşlanır.
Kuşbaşından biraz irice doğranan (Hatay’da ki söylenişi ile kaz başı) etler
haşlanır.
Haşlanan etlerin içine ince doğranmış, soğan, sarımsak, soyulup 2-3
cm kalınlığında yuvarlak şeklinde doğranmış kabaklar, domates salçası, nohut ve
yağ eklenerek karıştırılır.
Kabaklar pişince üzerine nar ekşisi ve kuru nane
serpilerek sıcak servis yapılır.
İsteyen karabiberde ekleyebilir.
Afiyet olsun.
Kabak Bastırma
Reviewed by gastronotunmutfagi
on
Aralık 11, 2023
Rating:
Reviewed by gastronotunmutfagi
on
Aralık 11, 2023
Rating:



Hiç yorum yok