Tabbule


Malzemeler: 
Yarım demet maydanoz 
1 çay bardağı ince bulgur 
2 adet  domates 
2 adet kırmızıbiber
1 adet salatalık
Çeyrek demet nane 
1 limonun suyu 
Yarım çay bardağı zeytinyağı 
Kaya tuzu
Karabiber 



Yapılışı: 
Dünya mutfaklarından salata çeşitleri ile farklı tatlar deneyin.

Bulguru bir kaseye alın. Üzerine tuz ve sıcak su döküp ağzı kapalı olarak 20 dakika bekletin

Maydanoz ve naneyi ince ince kıyın. 

Geniş bir kasede maydanoz, nane ve bulguru harmanlayın. 

Domatesleri soyup çekirdeklerini çıkartın ve küçük doğrayın. 

Kırmızıbiber ve salatalığı küçük küp şeklinde doğrayın ve salataya ekleyin. Salatayı, tuz ve karabiber ile tatlandırın.

Limon suyu ve zeytin yağını bir kasede karıştırıp salatanın üzerine dökün ve karıştırarak servis yapın.   

Afiyet olsun.


Tabbule Tabbule Reviewed by gastronotunmutfagi on Kasım 30, 2023 Rating: 5

Hiç yorum yok