Sebzeli Pratik Pizza
Malzemeler:
4 kare Milföy Hamuru
1/2 kabak ince doğranmış
1/2 Kırmızı Biber küp küp doğranmış
1/2 Sarı Biber küp küp doğranmış
Rende Mozarella veya Kaşar Peyniri (yarım su bardağı)
1 yemek kaşığı Margarin
1 tatlı kaşığı Domates Salçası
3/4 çay kaşığı Kimyon
3/4 çay kaşığı Kekik
Fesleğen
Kaya tuzu
Karabiber
Yapılışı:
Küçük bir kaba domates salçası, kekik, karabiber, tuzu ekleyip kaşık yardımıyla bir güzel karıştırın.
Tavaya margarini koyup eritin.
Milföy hamurlarını yağlı kağıt koyduğunuz tepsiye dizin.
Bir bardak yardımıyla milföy hamurlarının ortasına çok bastırmayacak şekilde iz bırakın. Bu iz hamurun neresini doldurmanız gerektiği konusunda size birer ipucu.
Bu çıkardığınız izin ortasına önce hazırlamış olduğunuz sosu koyun daha sonra üzerine kabakları dizin 3 tane yeterlidir.
Kabakları ince ince doğramanız çok önemli iyi pişecektir fırında.
Üzerine karışık biber koyun. Daha sonra rendelediğiniz peyniri koyun.
En son olarak eritmiş olduğunuz margarini bir fırça yardımıyla hamurun kenarlarına sürün.
Fırçanın ucunda kalanları genel olarak üstüne dağıtın ki kuru olmasın.
200 derecede önceden ısıttığınız fırında 15 dk pişirin.
En son olarak fırından çıktıktan sonra üzerine taze fesleğen koyabilirsiniz.
Afiyet olsun.
Sebzeli Pratik Pizza
Reviewed by gastronotunmutfagi
on
Ağustos 15, 2022
Rating:
Hiç yorum yok