Paçanga Böreği


Malzemeler: 
1 adet yufka (8 eşit parçaya bölünmüş)
100 gram Pastırma (ince doğranmış) 
100 gram Kaşar Peyniri (rendelenmiş) 
2 adet Domates (kabuğu soyulmuş küp küp doğranmış) 
1 adet Biber (ince doğranmış) 
2 yemek kaşığı Maydanoz (ince doğranmış) 
Sıvıyağ 



Yapılışı: 
Bir tavaya az sıvıyağ koyup biraz ısıtın. 

Doğramış olduğunuz pastırma,biber ve domatesi koyup bir kaç dk soteleyin.

Sotelediğiniz malzemeleri bir kaba alın ve soğumasını bekleyin. 

Soğumasını beklerken yufkanızı 8 eşit parçaya bölün. 

Sotelemiş olduğunuz malzemelerin içine kaşar ve maydonozuda ekleyin ve karıştırın.

Tavaya yağ koyun ve orta ateşte açın yavaştan kızmaya başlasın. 

Önünüze yufkayı alın içine 3 kaşık kadar hazırlamış olduğunuz malzemeden koyun ve sarın. (Sigara böreği sarar gibi)

Tüm yufkaları sardıktan sonra kızgın yağda önlü arkalı bir güzel kızartın. 



Kızartmış olduğunuz börekleri kağıt havlu serilmiş tabağa alın yağını çeksin. 

Afiyet olsun.
Paçanga Böreği Paçanga Böreği Reviewed by gastronotunmutfagi on Temmuz 19, 2022 Rating: 5

Hiç yorum yok