Kadayıflı Muhallebi
Malzemeler:
2 kg süt
200 gr un
300 gr şeker
1 paket vanilya
1 paket krem şanti
500 gr yaş kadayıf
250 gr fındık
100 gr tereyağ
Yapılışı:
Bir tencereye 1 kg sütü döküp ardından unu ve 200 gr şekeri koyun ve karıştırın.
Bütün malzemeler özleşince ocağa alın muhallebi kıvamına gelinceye kadar karıştırın.
Ardından vanilyayı da ekleyin ve karıştırın ocağın altını söndürün soğumaya bırakın.
Şimdi şantiyi yapın. 1 kg süte 1 paket şantiyi dökün ve iyice kıvama gelene kadar mikserle çırpın.
Buzdolabına koyun ve 30 dakika kadar beklesin.
Kadayıfları bıçakla ince ince kesin küçük parçalara bölün.
Fındığı çok küçük olmayacak şekilde dövün.
Bir tavaya tereyağını ve çok az sıvıyağ koyun.
Terayağ eriyince içine kadayıfları dökün ve kısık ateşte sürekli olarak karıştırın.
Kadayıflar altın rengini alınca içine fındık ve kalan 100 gr şekeri dökün ve 6 -7 dakika daha kavurun.
Yapmış olduğunuz krem şantiyi muhallebinin içine dökün ve mikser yardımıyla 4-5 dakika çırpın.
Tepsiye kavurmuş olduğunuz kadayıfın yarısını dökün ve yayın.
Üzerine muhallebinin hepsini boşaltın ve bir kaşıkla düzeltin.
Kalan kadayıfı da tepsinin üzerine boşalttıktan sonra en az 8 saat buzdolabında bekletin.
Afiyet olsun.
Kadayıflı Muhallebi
Reviewed by gastronotunmutfagi
on
Ocak 08, 2022
Rating:
Hiç yorum yok