Evde İskender
Malzemeler:
2 yemek kaşığı Tereyağı
1 yemek kaşığı Salça
1 çorba kaşığı Pul Biber
1/2 su bardağı Domates Suyu
300 gram Dana Bonfile
1 Kase Yoğurt
Tırnak Pide
Tuz, Karabiber
Sıvıyağ
Yapılışı:
Öncelikle ekmekleri dilimleyin. Fırın tepsisine yağlı kağıt koyun ve dilimlediğiniz ekmekleri dizin.Üstüne biraz tuz ve zeytin yağı dökün. Daha çıtır bir tat elde etmek için.
200 derecede önceden ısıttığınız fırında 5 dk kızartın fazla kızartmayın yoksa ekmekler kurur.
Ekmekler kızarırken sosunuzu yapın.
Önünüze bir tava alın içine tereyağını koyun. İskenderin özelliği bol tereyağlı olmasıdır.
Tereyağ eriyip kızdıktan sonra salçanızı ekleyin. Salçanın çiğ kokusu çıkana kadar kavurun.
Kavurduktan sonra pulbiber ve domates suyunu ekleyin ocağın altını kısın ve karıştırın kaynamasını bekleyin.
Sosunuz ocağın üstünde kendi kendine kaynamaya dursun siz de o ara etlerinizi dilimleyin.
Bonfileyi kesmeye başlamadan önce 2 saat kadar buzlukta beklerse kesimi daha kolay olur.
Bonfileyi ince dilimler halinde kesin.
Kesmiş olduğunuz etinizin üstüne tuz,karabiber ve zeytin yağı dökün. Bir güzel harmanlayın.
Tavanızın altını da açın ve tava kızmaya başlasın. Yağ koymanıza gerek yok zaten etleri yağladık.
Etlerinizi kızgın tavaya koyun ve 3-4 dk pişirin. Pişirdikten sonra kenara alın.
Kızartmış olduğunuz ekmekleri bir tabağa dizin ve üstüne yapmış olduğunuz sosdan yarısını yavaş yavaş dökün. Bol soslu bir iskender her zaman güzel olur.
Etlerinizi ekmeğin üstüne dizin ve kalan sosu yavaş yavaş gezdirerek dökün.
En son olarak üstüne biraz yoğurt koyun.
Afiyet olsun.
Evde İskender
Reviewed by gastronotunmutfagi
on
Nisan 20, 2023
Rating:

Hiç yorum yok