Izgara Domates Çorbası

 




Malzemeleri:

500 g çeri domates

3 diş sarımsak

1 adet soğan

2 dal kereviz sapı

3 dal taze kekik 

60 g domates püresi

10 g domates salçası

400 ml tavuk veya sebze suyu

35 g mini midye makarna

3 – 4 yaprak fesleğen yaprağı

1 dilim tam tahıllı ekmek

20 g rendelenmiş beyaz çedar peyniri

2 yemek kaşığı zeytinyağı 

1 çay kaşığı tuz

½ çay kaşığı karabiber

 



Yapılışı:

ARZUM AİRTASTY’nin pişirme sepeti içerisine kenarları yüksek olacak şekilde alüminyum folyo ile kaplıyoruz. 


İçerisine temizlemiş olduğumuz çeri domatesleri bütün halde, soğanı 4’e bölerek, kereviz saplarını, sarımsakları ve taze kekik dallarını koyuyoruz. 


Üzerlerine tuzu, karabiberi ve zeytinyağını da ekleyerek iyice karıştırıyoruz ve 200 derecede 20 dk. ızgara yapıyoruz.


Sürenin sonunda pişen sebzeleri ARZUM HESTİA MULTİ BLENDER SET’in doğrama haznesi içerisine alıyoruz ve pürüzsüz bir hale gelene kadar yaklaşık 2 – 3 dk. turbo hızda parçalıyoruz.


Pürüzsüz bir hale gelen karışımımızı ocağımızın üzerine aldığımız bir çorba tenceresine aktarıyoruz. 


Domates püresini, domates salçasını ve tavuk suyunu ekleyerek bir çırpma teli ile iyice karıştırıyoruz. 


Orta ateşte altını yakıp kaynamasını bekliyoruz, kaynayan çorbamızın altını kısarak içerisine mini makarnalarımızı ekliyoruz ve üzerini hafif kapatarak kısık ateşte 10 dk. kadar pişiriyoruz.


Çorbamız pişerken 1 dilim ekmeği 200 derecede rengi değişip kıtırlaşana kadar 7 dk. AİRTASTY’nin pişirme sepetinde kızartıyoruz.


HESTİA’ nın doğrama haznesini iyice temizleyip kuruladıktan sonra, kızarttığımız ekmeği 4 – 5 parça halinde kırıp haznenin içerisine atıyoruz. 


Turbo tuşuna 5 – 6 kere basarak kızarmış ekmeği çok küçük olmayan kırıntılar haline getiriyoruz ve servis için kenara alıyoruz.


HESTİA’ nın rendeleme başlığını takıyoruz ve çedar peynirini rendeleyerek servis için kenara alıyoruz.


Pişen çorbamızı bir servis kasesi içerisine alıyoruz ve hazırladığımız ekmek kırıntıları ve rende çedar peynirini dilediğimiz miktarda ekliyoruz. 


Son olarak fesleğen yapraklarını ince ince kıyıp çorbamızın üzerine serpiyoruz ve servis ediyoruz.



Izgara Domates Çorbası Izgara Domates Çorbası Reviewed by gastronotunmutfagi on Şubat 28, 2023 Rating: 5

Hiç yorum yok