Bakliyatlı Karabuğday Çorbası



Malzemeler


Karabuğday

Superfood yani süper besinler arasında olan karabuğday, demir içeriği bakımından tüm tahıl ve baklagil grubu arasında en yüksek değere sahip. Bunun yanı sıra prebiyotik özelliğe, değerli proteinlere ve bol miktarda lifiyle çorbamızın demirbaş bakliyatı olarak öne çıkıyor. 

Esmer Bulgur

Yüksek oranda lif içeren esmer bulgur, İçeriğindeki glisemik endeksinin düşük olması sebebi ile uzun süre tok tutma özelliğine sahip. Ayırca çinko, kepek, krom ve magnezyum içeriği ile öne çıkan esmer bulgur, B12 dışındaki tüm B vitamin grubu içeren zengin bir kaynak.

Bulgur

Çinko, demir ve magnezyum mineralleri ve B vitamini bakımından oldukça zengindir. Günlük folik asit ihtiyacının büyük bir bölümünü karşılar.

Çavdar

Çavdar diğer tahıllara göre daha yüksek miktarda diyet lifi içermesiyle öne çıkmaktadır. Yüksek su bağlama kapasitesine sahip olduğundan tüketildiğinde tokluk hissi verir.



Yeşil Mercimek

Kuru baklagillerden olan yeşil mercimek gerçek bir protein deposudur. İçindeki vitaminlerle besin değeri yüksek bir bakliyattır.

 Diğer Bizim Mutfak ürünlerine göz atmayı unutmayın…

 

Tarif:

 

Tüm bakliyatları tencereye boşaltın. Üzerine 1 litre (5 su bardağı) sıcak su koyun. Ara ara karıştırarak orta ateşte, ağzı kapalı şekilde pişirin. Dilediğiniz gibi baharatlarını ve tuzunu ekleyerek sıcak şekilde servis edin.

Bizim Mutfak’ın bakliyatlı çorba serisi incelemek ve daha fazla tarife ulaşmak için lütfen tıklayınız.



Bakliyatlı Karabuğday Çorbası Bakliyatlı Karabuğday Çorbası Reviewed by gastronotunmutfagi on Şubat 15, 2023 Rating: 5

Hiç yorum yok