Bakliyatlı Anadolu Çorbası



Malzemeler

Kırmızı Mercimek

Türk mutfağının vazgeçilmez bakliyatlarından biri olan kırmızı mercimek; protein, lif, vitamin, folik asit, kalsiyum ve demir açısından oldukça zengindir ve MAŞ çorbasındaki malzemelerimizden biridir.

Buğday

Buğday, en çok tüketilen ve protein içeriği en yüksek olan tahıldır.

Bulgur

Çinko, demir ve magnezyum mineralleri ve B vitamini bakımından oldukça zengindir. Günlük folik asit ihtiyacının büyük bir bölümünü karşılar.

Yeşil Mercimek

Kuru baklagillerden olan yeşil mercimek gerçek bir protein deposudur. İçindeki vitaminlerle besin değeri yüksek bir bakliyattır.



Çavdar

Çavdar diğer tahıllara göre daha yüksek miktarda diyet lifi içermesiyle öne çıkmaktadır. Yüksek su bağlama kapasitesine sahip olduğundan tüketildiğinde tokluk hissi verir.

 

 Tarif:

 

Tüm bakliyatları tencereye boşaltın. Üzerine 1 litre (5 su bardağı) sıcak su koyun. Ara ara karıştırarak orta ateşte, ağzı kapalı şekilde pişirin.          Dilediğiniz gibi baharatlarını ve tuzunu ekleyerek sıcak şekilde servis edin.

Bizim Mutfak’ın bakliyatlı çorba serisi incelemek ve daha fazla tarife ulaşmak için lütfen tıklayınız.



Bakliyatlı Anadolu Çorbası Bakliyatlı Anadolu Çorbası Reviewed by gastronotunmutfagi on Şubat 07, 2023 Rating: 5

Hiç yorum yok