Muratbey Sürmeli İle Çibörek
Malzemeler:
İçi için:
• 200 gr Muratbey Sürmeli Peynir
• 6-7 dal ince kıyılmış dereotu
• Karabiber
Hamuru İçin:
• 2 su bardağı un
• 3/4 su bardağı su
• 1 yemek kaşığı sirke
• Tuz
Yapılışı:
Önce derin bir kapta hamuru yoğurup üzerini örterek yarım saat hamuru dinlendirelim.
Ardından Muratbey Sürmeli peynirini bir kapta ezelim. İçine kıyılmış dereotu ve karabiberi ekleyip karıştıralım.
Hamuru 10 parçaya ayırıp yuvarlayarak bezeler haline getirelim. Un serptiğimiz tezgâhta pasta tabağı büyüklüğünde açıp bir yarısına peynirli harcı yayıp diğer yarısını üstüne kapatıp yarım ay şeklini verelim.
Daha sonra uç kısımlarını çatalla bastırıp kapatalım ve kızgın yağda arkalı önlü kızartalım. Önce havlu kâğıt serilmiş tabağa sonra servis tabağına alalım.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok