Çubuk Pişi

Malzemeler: 

1 su bardağı rendelenmiş Muratbey Plus Taze Kaşar Peyniri 

1 çay bardağı Muratbey Sürmeli Peynir 

1 çay bardağı süt

1 adet yumurta

1 tatlı kaşığı tuz

8-10 dal maydanoz

1 paket kabartma tozu

2,5 su bardağı un




Yapılışı: 

Yoğurma kabına süt, yumurta ve tuzu alarak karıştıralım. 

Üzerine rendelenmiş Muratbey Taze Kaşar Peyniri, Muratbey Sürmeli Peynir, maydanoz, kabartma tozu ve unu ilave edelim daha sonra karıştıralım. 

Biraz karıştırdıktan sonra hamurumuzu yoğurmaya başlayalım, ele yapışmayan yumuşak kıvamlı bir hamur elde edelim. Tezgâh üzerine yağlı kâğıt serelim. 

Ardından yoğurduğumuz hamuru pişirme kâğıdımızın ortasına alalım, merdane yardımı ile hamurumuzu yarım santim kalınlığında açalım. 

Daha sonra hamurumuzu pizza ruleti yardımı ile ince uzun şeritler halince dilimleyelim. 

Sağ ve soldaki hamur parçalarımızı bir kenara ayıralım ve kalan şeritlerimizi birbirlerine eşit olacak şekilde 3 parçaya keselim. 

Ayırdığımız hamur parçalarını da diğerleri ile aynı boyutta olacak şekilde keselim. 

Tavamıza alıp kızdırdığımız yağımıza çubuk pişilerimizi alarak kontrollü bir şekilde kızartalım. 

İki tarafı da güzelce kızaran pişilerimizi kâğıt havlu serdiğimiz tabağımıza alarak sıcak servis edelim. 

Afiyet olsun.



Çubuk Pişi Çubuk Pişi Reviewed by gastronotunmutfagi on Mayıs 22, 2022 Rating: 5

Hiç yorum yok