KAVRULMUŞ SUSAMLI PEYNİR TOPLARI

 


Malzemeler:

8-10 adet Muratbey Misto peynir

100 gr. Muratbey Plus Taze peynir

100 gr. Muratbey Lor peyniri

7-8 adet ceviz içi

1 tatlı kaşığı sızma zeytinyağı

1 kâse kavrulmuş susam





YAPILIŞI

Bir karıştırma kabına Muratbey Lor peyniri, Muratbey Plus Taze peynir, iri doğranmış ceviz içi ve zeytinyağı karıştırıp ezme haline getirelim. 


Hazırlanan ezmeden parçalar koparıp peynir topları hazırlayalım. Her bir peynir topu kavrulmuş susam içerisinde yuvarlayarak her tarafını susam ile kaplayalım. 


Peynir topları 1-2 saat buzdolabında bekletildikten sonra üzerlerine Muratbey Misto peynir figürleri kürdan ile tutturup servis edelim. 


Afiyet olsun.

KAVRULMUŞ SUSAMLI PEYNİR TOPLARI KAVRULMUŞ SUSAMLI PEYNİR TOPLARI Reviewed by gastronotunmutfagi on Ocak 15, 2024 Rating: 5

Hiç yorum yok