Kara Buğdaylı Mercimek Çorbası

Malzemeler:
100 gram karabuğday
150 gram kırmızı mercimek
1 adet büyük boy patates
1 adet büyük boy beyaz soğan
5 diş sarımsak
1 adet orta boy havuç
1-2 adet orta boy limon kabuğu
1 çay kaşığı tane karabiber
1 çay kaşığı kaya tuzu 



Yapılışı:
Karabuğday ve mercimeği bol soğuk su altında yıkayın. 

Patates, kuru soğan ve havucu soyup birkaç parçaya bölün. 

Sarımsakları soyup bütün olarak bırakın. 

Limonun kabuğunu soyun. 

Bütün bu malzemeleri düdüklü tencereye alın ve üzerini örtüp 2-3 parmak geçecek kadar su katın. 

Kaya tuzu, karabiber taneleri ve arzuya göre kişniş ekleyip  tencerenin ağzını kapatın

Pişince, pişmiş çorbayı el blenderından geçirin. 

Dilerseniz limon kabuğunu bu aşamada çıkartın. 

Hazır durumda olan çorba karışımını tekrar ısıtmaya başlayın ve sevdiğiniz çorba kıvamını tutturacak şekilde sıcak su ilave edin.

Afiyet olsun.

Kara Buğdaylı Mercimek Çorbası Kara Buğdaylı Mercimek Çorbası Reviewed by gastronotunmutfagi on Ocak 15, 2024 Rating: 5

Hiç yorum yok