Kara Buğdaylı Mercimek Çorbası
Malzemeler:
100 gram karabuğday
150 gram kırmızı mercimek
1 adet büyük boy patates
1 adet büyük boy beyaz soğan
5 diş sarımsak
1 adet orta boy havuç
1-2 adet orta boy limon kabuğu
1 çay kaşığı tane karabiber
1 çay kaşığı kaya tuzu
Yapılışı:
Karabuğday ve mercimeği bol soğuk su altında yıkayın.
Patates, kuru soğan ve havucu soyup birkaç parçaya bölün.
Sarımsakları soyup bütün olarak bırakın.
Limonun kabuğunu soyun.
Bütün bu malzemeleri düdüklü tencereye alın ve üzerini örtüp 2-3 parmak geçecek kadar su katın.
Kaya tuzu, karabiber taneleri ve arzuya göre kişniş ekleyip tencerenin ağzını kapatın.
Pişince, pişmiş çorbayı el blenderından geçirin.
Dilerseniz limon kabuğunu bu aşamada çıkartın.
Hazır durumda olan çorba karışımını tekrar ısıtmaya başlayın ve sevdiğiniz çorba kıvamını tutturacak şekilde sıcak su ilave edin.
Afiyet olsun.
Kara Buğdaylı Mercimek Çorbası
Reviewed by gastronotunmutfagi
on
Ocak 15, 2024
Rating:
Hiç yorum yok