Yoğurtlu Cevizli Kabak

Malzemeler:

4 adet kabak, 

350 gr süzme yoğurt, 

1 diş sarımsak, 

40 ml zeytinyağı, 

90 gr ceviz içi, 

1 miktar dereotu, 

1 tutam taze çekilmiş karabiber, 

1 tutam kaya tuzu, 

Koroplast Buzdolabı Poşeti






Yapılışı: 

Kabakların kabuklarını alıp rendeleyin ve rendelenmiş kabakları Fermuarlı Poşete koyun. 


Poşeti delip fazla suyunu sıkarak çıkartın. Kabakları çukur bir kaseye alın. 


Fermuarlı Poşete derin dondurucuda sakladığınız soyulmuş sarımsaklardan 2 diş alıp, ezip ekleyin. 


Cevizleri Buzdolabı Poşetine koyup ezin. 


Kabaklara ekleyip Zeytinyağı sicim gibi akıtarak ilave edin. 


Tuzlayın biberleyin ve Streç Film ile kaplayıp buzdolabında soğumaya bırakın. 


Buzdolabı Poşetinde sakladığınız dereotunu incecik kıyıp ilave edin.


Afiyet olsun. 

<

Yoğurtlu Cevizli Kabak Yoğurtlu Cevizli Kabak Reviewed by gastronotunmutfagi on Ağustos 27, 2023 Rating: 5

Hiç yorum yok