NEDEN KIŞIN ŞEKER İSTERİZ ve ŞEKER İSTEDİĞİMİZDE NE YAPMALIYIZ?
Şeker ve tatlı özellikle kış mevsiminde canımızın çektiği ve yedikten sonra da sürekli canımızın çektiği besinlerden olabiliyor.
"Şeker veya karbonhidratlı yiyecekleri yediğinizde, kendinizi daha iyi hissediyor musunuz? Şeker yedikten sonra enerjiniz artıyor mu? Ruh haliniz yükseliyor mu?"
diyen Pelin Bozkurt Bilgiç devam ediyor:
"Her şey kim olduğunuza, psikolojik, çevresel ve genetik yapınıza hatta yılın zamanına bağlıdır.
Gerçek şu ki, kışın karanlık günlerinde daha fazla karbonhidrat ve şeker yemek, vücudun emrettiği bir şey olabilir, beyin; kış mevsimiyle savaşmak için kendine verilen bir beyin ilacı gibi görür.
Çoğunuz yılın bu döneminde daha az enerjik olursunuz. Karbonhidrat normalde beyinde hafif bir yatıştırıcı görevi görür. Ancak ‘mevsimsel duygu bozukluğu ‘adı verilen bir tür depresyonu olan kişiler, kışın karbonhidrat yediklerinde canlanırlar.
DAHA SIK TATLI İSTEDİĞİNİZDE BUNUN BİR NEDENİ OLUP OLMADIĞINI DEĞERLENDİRİN. "
diyen Pelin Bozkurt Bilgiç bu konuda bizlere önemli tavsiyelerde de bulunuyor:
"*Doyurucu öğünler yiyin. Bu sizi acıktığınızda şekerli atıştırmalıklara uzanmanızı engeller.
*Bol su için: Kışın susuz hissetmeyebilirsiniz, ancak soğuk kış aylarında bile her gün en az 2 litre su için.
Vücudunuz enerji için glikojen olarak da bilinen depolanmış şekeri kullanır. Vücudunuzda sıvı / su eksik olduğunda, bu glikojeni parçalaması da zorlaştırır.
Daha kapsamlı bilgiyi bu konuda hazırladığım "NEDEN ŞEKER İSTERİZ?" dosyamda bulabilirsiniz. Hazırladığım dosya serileri 7'yi buldu. Bilgi paylaştıkça çoğalır. Güzel Yaşam Felsefesi başka dosyalarla devam edecek. "
Şekerle ilişkimizle ilgili daha fazla bilgiyi ise www.pelinbilgic.com hesabından edinebilirsiniz.
Hiç yorum yok