TÜRK MUTFAĞININ YENİ KEŞFİ: ALÂ SOS
Dünyanın en zengin mutfaklarından biri olan Türk Mutfağında yeni bir lezzet keşfi gerçekleşti! Bu keşifle birlikte dünyada gastronomi alanında tatlı lezzetlerimizin daha da dikkat çekmesi hedefleniyor.
Bu boşluğu fark eden ve üzerine giden157 yıllık ülkemizin en köklü gurme tatlıcısı Hafız Mustafa 1864 şefleri, Ar-Ge merkezlerinde yaptığı sayısız deneme sonucu sütten elde edilen ALÂ adı verilen özel bir sos geliştirdi.
Türk baklavası başta olmak üzere geleneksel tatlılarımıza farklı bir lezzet boyutu kazandırmak için geliştirilen ALÂ sos; hamurlu ve şerbetli tatlılardan, pasta çeşitlerine, sütlü tatlılardan, künefe ve trileçeye kadar onlarca çeşitte kullanılabiliyor.
Lezzet severlerden tam not alan ALÂ sosun, üzerine ilave edildiği her tatlıyı daha ALÂ bir lezzete ve hafifliğe kavuşturduğu için bu ismi aldığı belirtildi.
Dünyada ve ülkemizde özellikle salata ve yemek üzerine bin bir çeşit sos varken tatlı üzerine yapılmış özel sosların sayısı oldukça az olarak biliniyor. Gördüğü bu boşluğun üzerine giden 157 yaşındaki gurme tatlıcı Hafız Mustafa 1864’ün deneyimli şefleri,
Ar-Ge merkezlerinde yaptıkları sayısız deneme sonucu, geleneksel tatlılarımız başta olmak üzere birçok tatlı çeşidinde kullanılabilen ve tatlılara lezzette boyut atlatan ALÂ adı verilen özel bir lezzet keşfine imza attı.
“İMZA SOSLARDAN İLHAM ALDIK”
ALÂ sosun keşfinde, her ülkenin kendine özgü öne çıkan yemeklerindeki imza soslardan ilham aldıklarını belirten Hafız Mustafa 1864 Yönetim Kurulu Üyesi Eren Ongurlar, ALÂ sosu ortaya çıkış sürecine dair şu bilgileri verdi. Ongurlar;
“Ülkelerin mutfaklarıyla özdeşleşen yemeklerin tadını damak hafızamıza kazıyan özel soslar vardır. Türk mutfağında da tüm lezzetli yemeklerin arkasında aynı şekilde; domatesli, yağlı ya da yoğurtlu soslar bulunur.
Ancak söz konu tatlılar olunca bu alanda özel soslarımız neredeyse yok denecek kadar az olduğunu gördük ve bu boşluğu kapatmak istedik. 157 yıldır Türk Mutfağımıza birçok lezzeti kazandırmış bir lezzet ve kültür elçisi olarak; tatlı kültürümüze zenginlik katmak için sayısız denemeler gerçekleştirdiğimiz bir araştırma sürecine girdik.
Bu AR-GE süreci içinde öncelikle; tatlı geleneğimizin önemli bir parçası olan şerbetli ürünlerimizin klasik tek tip lezzetine boyut kazandırmayı hedefledik” dedi.
Emre Ongurlar, sözlerine şöyle devam etti. Ongurlar; “Ham maddesini sütün oluşturduğu özel bir reçeteye sahip olan ALÂ sos ile birlikte misafirlerimiz yedikleri baklavanın ve diğer tüm tatlıların alâsını tatmış olacaklar.
Yıllardır birlikte aile olduğumuz deneyimli ustalarımız ile pek çok denemenin sonrasında ALÂ sos ortaya çıktı. Böylece hem ülkemizde hem de dünyada daha önce görülmemiş, sadece bize özel olan bir ilk gerçekleştirmiş olduk” ifadelerini kullandı
DÜNYANIN HER YERİNE ULAŞTIRILACAK
İstanbul’da ve Dubai’de bulunan mağazaları ile yılda 40 milyondan fazla misafiri ağırlayan Hafız Mustafa 1864, ALÂ sosu tüm dünyaya tanıtmayı hedefliyor.
Müşteri kitlesinin büyük bir bölümü yabancı turistlerden oluşan ve bu kitle sayesinde eşsiz Türk tatlılarını ve kendi adını dünyanın büyük bir bölümüne tanıtabildiklerini dile getiren Eren Ongurlar; “Birçok tatlıya lezzette boyut atlatan ALÂ sos, ülkemizin eşsiz tatlı kültürünü dünyaya tanıtmada önemli rol oynayacak “dedi.
Hiç yorum yok