Tekirdağ Köfte
Malzemeler:
1 paket Bonfilet Tekirdağ Köfte
2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
1 çay kaşığı tuz ve karabiber
2-3 yumurta
2-3 patlıcan
Karamelize soğan
Kaşar peyniri
Füme et
Galeta unu
Yapılışı:
Yarım yemek kaşığı sıvı yağı tavaya dökün. Tava ısınınca Bonfilet Tekirdağ Köfte’leri arkalı önlü 4-5 dakika kızartın.
Kızaran köfteleri bir tabağa alın. 1 çay kaşığı tuz ve karabiberi yumurta ile bir kabın içinde karıştırın.
Patlıcanları uzunlamasına ince olacak şekilde kesip kızartın.
Kızaran patlıcanları kesme tahtasına 3 tanesi yan yana gelecek şekilde yerleştirin.
1 adet Bonfilet Tekirdağ Köfte’yi patlıcanların alt kısmına koyun. Sırasıyla karamelize soğan, kaşar ve füme eti de Bonfilet Tekirdağ köftenin üstüne yerleştirin.
Bu işlemin ardından patlıcan dış kısımda kalacak şekilde rulo halinde köfteleri dikkatlice sarın.
Ardından sardığınız ruloyu önceden hazırladığınız yumurtalı harca daha sonra da her yerini kaplayacak şekilde galeta ununa bulayın.
Rulolarınızı kızgın yağda altın rengini alacak şekilde kızartın. Servis yaparken ruloları ikiye bölüp tabağınızda servis edin.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok