Barbunyalı İçli Köfte
Malzemeler:
1 paket Duru Pratik Haşlanmış Barbunya
1 büyük boy soğan
7 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı salça
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karabiber
Dış hamuru için:
2 su bardağı köftelik ince bulgur ( Çiğköftelik)
1 adet orta boy soğan
1 adet yumurta
2 yemek kaşığı salça
1 tatlı kaşığı tuz
6 su bardağı su
2 yemek kaşığı limon suyu
Yapılışı:
Dışını hazırlamak için; bir tepside bulgur, ince kıyılmış soğan, yumurta, salça, un ve tuzu karıştırın.
1 paket Duru Pratik Haşlanmış Barbunya
1 büyük boy soğan
7 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı salça
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karabiber
Dış hamuru için:
2 su bardağı köftelik ince bulgur ( Çiğköftelik)
1 adet orta boy soğan
1 adet yumurta
2 yemek kaşığı salça
1 tatlı kaşığı tuz
6 su bardağı su
2 yemek kaşığı limon suyu
Yapılışı:
Soğanı soyun, yıkayın ve ince doğrayıp yağ ile hafif pembeleşinceye kadar kavurun.
Salça, haşlanmış barbunya, tuz, karabiber ilave ederek karıştırın ve ocaktan alarak soğumaya bırakın.
Dışını hazırlamak için; bir tepside bulgur, ince kıyılmış soğan, yumurta, salça, un ve tuzu karıştırın.
Kulak memesi yumuşaklığında kıvamlı hamur haline gelinceye dek yoğurun ve ceviz büyüklüğünde parçalar alarak ortasını açın.
Hazırladığınız içten bir yemek kaşığı kadar ekleyerek ağzını kapatın.
Geniş bir tencerede tuz ve limon ekleyerek su kaynatın.
Köfteler suyun yüzüne çıkana kadar pişirin.
Limon ile birlikte sıcak olarak servis edin.
Afiyet olsun.
Barbunyalı İçli Köfte
Reviewed by gastronotunmutfagi
on
Şubat 18, 2023
Rating:
Hiç yorum yok