Kabak Lazanya Nasıl Yapılır
Malzemeler:
500 g kabak
60 g mozzarella
3-4 sap maydanoz yaprağı
70 g havuç,
Parçalara bölünmüş 60 g soğan
İkiye bölünmüş 125 g dana kıyma
10 g sıvı yağ
400 g doğranmış domates konserve
½ tatlı kaşığı fesleğen
Kurutulmuş ½ tatlı kaşığı kekik
20 g domates salçası
¼ tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı bal
Domatesin asiditesini azaltmak için (isteğe bağlı) 200 g lor peyniri
Yapılışı:
Kabakları ince dilimleyin (5 mm), fazla sularını almak için üzerlerine tuz serpip kâğıt havlunun üzerine süzülmeleri için dizin.
Mozzarellayı karıştırma kabına koyup 5 sn/hız 4'te doğrayın ve bir kaba aktarın.
Karıştırma kabını durulayıp kurulayın.
Maydanoz, havuç ve soğanı karıştırma kabına doğrayın ve spatula ile aşağı doğru itin.
Kıymayı ve yağı ekleyip 4 dk/120°C/ karıştırma hızında soteleyin. Bu sırada fırını önceden 200°C'ye ısıtın.
Karıştırma kabına domates, fesleğen, kekik, salça, tuz, karabiber ve balı ekleyip 3 dk/100°C/ karıştırma hızında pişirin.
Kabak dilimlerini, üzerlerine kâğıt havlu ile hafifçe bastırarak kurulayın.
Önce fırın tepsisine biraz kıyma koyun. Üstüne bir kat kabak dilimi koyun, üzerine lor peyniri serpiştirin ve kıymadan ekleyin. Tekrar kabak dilimlerini dizin.
Tüm malzemeler kullanılana kadar bu katmanları tekrarlayın. Son katman kabak dilimleri olmalıdır.
En üste mozzarella peyniri serpin, 18-20 dk fırınlayın (200°C) ve servis edin....
Afiyet olsun.
Kabak Lazanya Nasıl Yapılır
Reviewed by gastronotunmutfagi
on
Şubat 14, 2023
Rating:
Hiç yorum yok