Meyir Çorbası
Malzemeler
Ayran 10 su bardağı,
Yumurta 1 adet
Kabak 2 orta boy
Duru Başbaşı bulgur ¾ su bardağı
Tuz 2 tatlı kaşığı
Tereyağı 10 yemek kaşığı
Soğan 1 büyük boy
Yapılışı:
Ayranla
yumurtayı iyice çırpın, tencereye boşaltıp kaynayıncaya kadar
karıştırın.
Kaynayınca küçük küçük doğranmış kabakları ve bulguru katıp
kısık ateşte bulgur ve kabaklar yumuşayıncaya kadar pişirin.
Ocaktan
alınca tuz ilave edin. Tavada yağ ile ince doğranmış soğanı kavurup
çorbanın üstüne gezdirin.
Afiyet olsun.
Meyir Çorbası
Reviewed by gastronotunmutfagi
on
Şubat 26, 2024
Rating:
Hiç yorum yok