Fırında Kremalı Mantarlı Enginar



Malzemeler:
5 adet soyulmuş enginar
300 gr dilimlenmiş mantar
1 kutu krema
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
1 adet kuru soğan
Yarım su bardağı doğranmış dereotu
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
Koroplast Pişirme Kağıdı



Yapılışı:
Önceden fırını 180 derece ısıtın

Enginarları limonlu suda orta sertliğe gelene kadar haşlayın (Bir çatal batırarak sertliğini kontrol edebilirsiniz)

Bir tencereye zeytinyağı koyun ve soğanları pembeleşene kadar kavurun

Üzerine mantarları ekleyin. Suyunu çekene kadar pişirin

Krema, dereotu, yarım su bardağı kaşar, tuz ve biberi ekleyip karıştırın. 3 dakika daha pişirin

Koroplast Pişirme Kağıdı serili tepsiye (veya borcama) enginarları dizin 

Zeytinyağlı ve sarımsaklı bir karışım hazırlayıp üzerlerine bir fırça yardımıyla sürün.

Üzerlerine mantarlı, kremalı karışımdan ekleyin.

En üste kalan kaşarları serpiştirin.

Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kaşarlar eriyip, kızarana kadar 20 dakika pişirin. 

Sıcak servis yapın.

Afiyet olsun.


Fırında Kremalı Mantarlı Enginar Fırında Kremalı Mantarlı Enginar Reviewed by gastronotunmutfagi on Mart 25, 2024 Rating: 5

Hiç yorum yok