Fırında Kremalı Mantarlı Enginar
Malzemeler:
5 adet soyulmuş enginar
300 gr dilimlenmiş mantar
1 kutu krema
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
1 adet kuru soğan
Yarım su bardağı doğranmış dereotu
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
Koroplast Pişirme Kağıdı
Yapılışı:
Önceden fırını 180 derece ısıtın
Enginarları limonlu suda orta sertliğe gelene kadar haşlayın (Bir çatal batırarak sertliğini kontrol edebilirsiniz)
Bir tencereye zeytinyağı koyun ve soğanları pembeleşene kadar kavurun
Üzerine mantarları ekleyin. Suyunu çekene kadar pişirin
Krema, dereotu, yarım su bardağı kaşar, tuz ve biberi ekleyip karıştırın. 3 dakika daha pişirin
Koroplast Pişirme Kağıdı serili tepsiye (veya borcama) enginarları dizin
Zeytinyağlı ve sarımsaklı bir karışım hazırlayıp üzerlerine bir fırça yardımıyla sürün.
Üzerlerine mantarlı, kremalı karışımdan ekleyin.
En üste kalan kaşarları serpiştirin.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kaşarlar eriyip, kızarana kadar 20 dakika pişirin.
Sıcak servis yapın.
Afiyet olsun.
Fırında Kremalı Mantarlı Enginar
Reviewed by gastronotunmutfagi
on
Mart 25, 2024
Rating:

Hiç yorum yok