Kaşarlı Pirinç Köftesi
İçindekiler
1.5 su bardağı (rendelenmiş) Muratbey taze kaşar peyniri
2 adet yumurta
1 su bardağı pirinç
1 kahve fincanı maden suyu
2 su bardağı su
3 dolu yemek kaşığı galeta unu
1/4 demet dereotu
Tuz, karabiber
Kızartmak için sıvıyağ
Köfteleri bulamak için 1 kase galeta unu
Yapılışı:
Pirinçleri
bol suda yıkayıp süzün. Süzülen pirinçleri pilav tenceresine alarak,
üzerine 2 bardak kaynamış su ekleyin.
1 çay kaşığı tuz ekleyip, suyunu
çekene kadar pişirin. Ardından demlenip soğumaya bırakın.
Soğuyan
pirinçleri derin bir kaba alın. Üzerine yumurta, galeta unu, maden suyu,
Muratbey taze kaşar peynirini koyup karıştırın.
Baharatlarını ve
kıyılmış dereotunu da ilave ederek karıştırın.
Kızartma tavasına ya da
tenceresine sıvıyağ koyup kızdırın. Bu arada hazırlanan malzemeden bir
dolu kaşık alıp elinizle köfteye şeklini verin ve galeta ununa bulayın.
Kızgın yağda her iki yüzünü de kızartın. Kızarttığınız köfteleri kağıt
havlu koyduğunuz tabağa alın.
Afiyet olsun!
Kaşarlı Pirinç Köftesi
Reviewed by gastronotunmutfagi
on
Mart 03, 2024
Rating:
Hiç yorum yok