Frenk Tava
Domates
ve biberli köfte harcının müthiş uyumundan oluşan, nefis bir kebap tarifiyle karşınızdayız!
Sofralarınızda
farklı lezzetlere de yer vermek istiyorsanız bu tarif tam size göre.
Özellikle
kalabalık sofralara çok yakışacak bu tarifi mutlaka denemenizi öneriyoruz.
‘‘İyi
Yemek Yapmak Herkesin Hakkı’’ fikriyle
yola çıkan ve beş yaşından beri mutfak aşığı olan Gastronotun Mutfağı, sizler
için yazdı.
Şimdiden
ellerinize sağlık diyor, tarifimize buyur ediyoruz.
Malzemeler:
700 gram dana kıyma
1 adet soğan(rendelenmiş)
2 adet kapya biber (doğranmış)
2
adet çarliston biber
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
1,5 çay kaşığı kaya tuzu
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı karabiber
13 adet orta boy domates
Pişirmek İçin:
1/2 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı su
Yapılışı:
Geniş
bir karıştırma kâsesine kıyma, soğan, kapya biber, domates salçası, biber
salçası, tuz, pul biber ve karabiber ekleyip tüm malzemeler birbirine karışana
dek yoğurun.
Yıkanmış
domateslerin sap kısmı alta gelecek şekilde, her birini tam dilimlemeden 4 adet
kesik atın.
Hazırlamış
olduğunuz kıymalı harçtan parçalar koparıp domateslerin kesilmiş kısımlarına
doldurun.
Doldurmuş
olduğunuz domatesleri tepsiye aralıklı olarak yerleştirin.
Çarliston
biberleri 4-5 parçaya bölün ve tepsiye aralıklı olarak yerleştirin.
Sıvı
yağ ve su karışımını domateslerin üzerinde gezdirin ve 200 derece ısıtılmış
fırında 35 dakika kontrollü olarak pişirin.
Afiyet olsun.
Frenk Tava
Reviewed by gastronotunmutfagi
on
Mart 01, 2024
Rating:
Hiç yorum yok