Frenk Tava




Domates ve biberli köfte harcının müthiş uyumundan oluşan, nefis bir kebap tarifiyle karşınızdayız! 
Sofralarınızda farklı lezzetlere de yer vermek istiyorsanız bu tarif tam size göre.
Özellikle kalabalık sofralara çok yakışacak bu tarifi mutlaka denemenizi öneriyoruz.

‘‘İyi Yemek Yapmak Herkesin Hakkı’’  fikriyle yola çıkan ve beş yaşından beri mutfak aşığı olan Gastronotun Mutfağı, sizler için yazdı.

Şimdiden ellerinize sağlık diyor, tarifimize buyur ediyoruz.



Malzemeler:

700 gram dana kıyma
1 adet soğan(rendelenmiş)
2 adet kapya biber (doğranmış)
2 adet çarliston biber
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
1,5 çay kaşığı kaya tuzu
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı karabiber
13 adet orta boy domates

Pişirmek İçin:

1/2 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı su




Yapılışı:
Geniş bir karıştırma kâsesine kıyma, soğan, kapya biber, domates salçası, biber salçası, tuz, pul biber ve karabiber ekleyip tüm malzemeler birbirine karışana dek yoğurun.

Yıkanmış domateslerin sap kısmı alta gelecek şekilde, her birini tam dilimlemeden 4 adet kesik atın.

Hazırlamış olduğunuz kıymalı harçtan parçalar koparıp domateslerin kesilmiş kısımlarına doldurun.

Doldurmuş olduğunuz domatesleri tepsiye aralıklı olarak yerleştirin.

Çarliston biberleri 4-5 parçaya bölün ve tepsiye aralıklı olarak yerleştirin.

Sıvı yağ ve su karışımını domateslerin üzerinde gezdirin ve 200 derece ısıtılmış fırında 35 dakika kontrollü olarak pişirin.

Afiyet olsun.

Frenk Tava Frenk Tava Reviewed by gastronotunmutfagi on Mart 01, 2024 Rating: 5

Hiç yorum yok